A Gumidirekt gumiabroncs áruháznál felkészítheted autódat a télre

Autó felkészítése télire
Itt a tél, hogyan készítsük fel autónkat?

Bár a nyár még javában tombol, de a gépjármű állapotára évszaktól függetlenül nagyon fontos odafigyelni. Míg a nyaralás hónapjaiban elsősorban a hosszú utazásra célszerű felkészíteni az autót, addig a télhez közeledve a gumicsere aktualitása mellett nem mehetünk el. Erre minden évben felhívják a figyelmet a szakemberek is, és a kritikus hét fokos hőmérséklethez közeledve bizony korántsem mindegy, hogy felkerülnek-e időben a téli gumik a járműre.

A kopott téli gumik veszélye

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a kopott téli gumik használatával akár duplájára is nőhet nedves úton a féktávolság, ami biztosan rányomja bélyegét a közlekedés biztonságára.

A gumidirekt.hu weboldalon keresztül beszerezhetsz olyan autógumikat, amelyek alkalmasabbak lesznek, amikor jön a tél. S hogy mi alapján érdemes a kínálatból választani? Sokféle márka áll rendelkezésre különféle árkategóriákban.

Ugyan az árak nem elhanyagolhatóak, de a minőség és a megbízhatóság ez esetben nagyobb jelentőséggel bírnak. Az ADAC minden évben elkészíti tesztjét a téli abroncsokkal kapcsolatban is, így több szempont alapján lehet összehasonlítani a márkák kínálta előnyöket és hátrányokat.

Mit várunk el egy téli gumitól?

A nedves, havas, jeges útviszonyok közötti megfelelő tapadás és menetstabilitás nélkülözhetetlennek bizonyulnak. Minderről a mély bordázat és a sűrű lamellák gondoskodnak. A felületi kialakításon túl persze a fogyasztás és a zajszint is lényegesek, s az ADAC tesztek éppen erre is jók, hiszen ilyen szempontok alapján is rangsorolja a piacon jelen lévő márkák teljesítményét.

Természetesen nem csak a gumi állapotára és időjárási körülményeknek megfelelő mivoltára érdemes odafigyelni, hanem például a téli szélvédőmosó beszerzésére is. Célszerű a garázsban tárolt tavalyi gumikat időben átnézni, nincs-e rajtuk szálszakadás, sérülés, vagy megfelelő-e a profilmélység. Így, ha bármi hiányosság adódna, akkor még kényelmesen lesz idő beszerezni az új szettet a kiszemelt márkától. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, mely az odafigyelésen, a körültekintésen és a megfelelő minőségű gumiabroncs használatán is múlhat. Érjen haza szeretteihez mindig biztonságban!